Bevezető - 3.

Mitől egyedi?

A szervezetfejlesztési piacon számtalan vezetőképző program közül lehet választani, amelyek általában a készségeket és az alkalmazható vezetői tudást fejlesztik.

A Let’s Fly program a hagyományos készségfejlesztés helyett a már meglévő képességek felszabadítására helyezi a hangsúlyt. Így a vezetőt nem a klasszikus modellnek megfelelően – kompetencia alapon – „fejlesztjük”, hanem hozzásegítjük ahhoz, hogy megtalálja egyénisége rejtett tartalékait. Ezen újra felfedezett képességek tudatos használatával a vezető nemcsak az eredményességén tud javítani, hanem a kapcsolatai minőségén is.

A program különlegessége, hogy önálló, de mégis egymással szervesen összefüggő témákat dolgozunk fel az önismeret kapcsán.

A Let’s Fly program személyre szabott. Egyéni feltérképezéssel indul, ennek alapján történik meg a személyes fejlődési célok kijelölése. A modulokat követő coaching üléseken teret adunk a személyes dilemmák, elakadások feldolgozásának, ezzel támogatjuk a résztvevők egyéni folyamatait. A „személyre szabásban” a résztvevőnek legalább olyan fontos szerepe van – és felelőssége önmaga felé –, mint a trénereknek.

Hogyan épül fel a program?

A Let’s Fly programot egy szimulációs készségfelméréssel és egy részletes személyes visszajelzéssel indítjuk, amelynek során minden résztvevővel egyénileg állapítjuk meg azokat a fejlesztési irányokat, amelyekre ő a képzés során kiemelten fog koncentrálni.

Minden modul után – vagyis nagyjából havonta egyszer – a résztvevők egy coaching ülés keretében a coach segítségével feldolgozzák a tapasztalataikat, tanulságaikat. Ha szükséges, további személyes támogatást kérhetnek a trénerektől.

A program végén – egy rendezvény keretében – értékeljük és zárjuk le a programot.

A program időbeosztása

1. modulVezetői készségek felmérése2010. május-június
2. modulGPOP2010. június 24-25. (24-én du. 4-kor kezd.)
3. modulVET2010. szeptember 2-3.
4. modulÖntámogatás2010. október 14-15.
5. modulKVT2010. november 29-30.
6. modulJáték a szerepeinkkel2011. január 10-11.
A program időbeosztása